Sign In & Ucapan Salam Anda ......

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru
Moga-moga ilmu yang dicurahkan ada berkatnya... Amin

Wednesday, July 29, 2009

***** KEMBALI HAMBA KEPADANYA... ALFATIHAH*****Pada tanggal 28 Julai 2009 bersamaan 6 Sya'ban 1430 Hijrah... kembalinya abang iparku yang sulung ke pangkuan ilahi pada jam 4.35 am di hadapan seorang anak yang terjaga dari tidur. Anak ini terjaga dan sempat bersama ayahnya disaat-saat menghembuskan nafas terakhir di dunia yang fana ini.. Dia menunaikan kewajipannya untuk membisikkan kalimah LAILAHAILLALLAH.. ketelinga anyahnya..
Firman Allah Taala yang bermaksud... Setiap yang bernyawa pasti akan merasai mati... Ini kerana tunangan/pasangan hidup adalah kematian. Cumanya kita tidak mengetahui bilakah kita bakal dijemput untuk mengadap ilahi.. Sudahkah kita bersedia untuk kearah itu dengan bekalan secukupnya bertemu Allah dan kehidupan yang kekal abadi untuk selamanya di akhirat nanti...
Moga-moga rohnya ditempatkan bersama-sama dengan roh orang yang baik-baik dan kuburnya menjadi sebahagian dari taman-taman surga.... dan dijauhi kuburnya menjadi sebahagian lubang-lubang dari api neraka. Amin ya rabbalalamin... Al-fatihah..

No comments:

Post a Comment

Google Maps

background